در این آموزش قصد داریم به بررسیِ سریعترین و راحتترین روش نصب و راهاندازی گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالایز بر روی سایتهای وردپرسی در سطح فضای اینترنت بپردازیم.
اگر بخواهیم به طور مختصر در این باره سخن بگوییم میتوان گفت که گوگل آنالیتیکس یک سرویس تجزیه و تحلیل ترافیک سایت است که شرکت گوگل در سال 2005 به صورت رایگان در اختیار کاربرانش قرار داده است. از گوگل آنالیتیکس میتوان به عنوان یک ابزار بسیار مهم برای کشف، تفسیر و ارتباط بین الگوهای معنادار در ترافیک وبسایتها استفاده کرد. سرویس گوگل آنالیتیکس به مدیران وبسایتها کمک می کند تا تحلیل دادههای وبسایت خود را به شکلی دقیق و کامل انجام دهند. این خلاصهترین تعریفی است که میتوان از این سرویس بسیار قدرتمند و باارزش گوگل ارائه داد.
این نکته را به خاطر داشته باشید که ما در این آموزش صرفاً به آموزش نحوهی راهاندازی گوگل آنالیتیکس بر روی وبسایت وردپرس را داریم و در مورد نحوهی عملکرد این سرویس صحبتی نخواهیم کرد.
اگر شما یک مدیر سایت هستید و تا امروز بنا به هر دلیلی اکانت گوگل نداشتهاید، در همین لحظه برای ساخت یک اکانت گوگل اقدام کنید. چرا که تعداد سرویسهای گوگل تا به امروز از مرز ۱۰۰ عدد نیز گذشته است و تقریبا هیچ وبمستری نیست که نیاز حتی یک سرویس از این سرویسها نداشته باشد. لذا در قدم اول (در صورت نداشتن اکانت) یک اکانت گوگل بسازید. برای ساخت اکانت میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
پس از ساخت اکانت گوگل (و یا در صورت داشتن اکانت از قبل) با مراجعه به این لینک وارد صفحهی مربوط به اولین مرحله از ساخت اکانت گوگل آنالیتیکس میشوید.
در این مرحله همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید در قسمت Account name که یک فیلد اجباری میباشد باید نام حساب کاربری خود انتخاب کنید (نام فارسی مجاز است). همچنین در قسمت Account Data Sharing Settings تیک مربوط به تمام گزینهها را بزنید و سپس دکمهی Next را انتخاب کنید.
در این مرحله گوگل از شما میپرسد که میخواهید این نسخه از آنالیتیکس را برای چه موضوعی بسازید (وبسایت، اپلیکیشن و یا هردو). پیشنهاد میشود که همان گزینهی وب را انتخاب کنید.
مرحلهی سوم دارای چهار بخش میباشد:
Website Name: نام وبسایت خود را بنویسید (فارسی و انگلیسی مجاز است).
Website URL: آدرس سایت خود را بنویسید (سعی کنید اگر هاست شما دارای پروتکل امن https هست، حتماً آن را انتخاب کنید).
Industry Category: در این قسمت میتوانید دستهبندی موضوعی سایت خود را از بین دستهبندیهای موجود انتخاب کنید (این مقدار الزامی نیست و میتوانید و میتوانید آن را رها کنید).
Reporting Time Zone: تا این تاریخ (یعنی هشتم دیماه ۱۳۹۸) در این لیست همچنان کشور ایران وجود دارد و میتوان از لیست موجود آن را انتخاب کرد.
با زدن دکمهی Create میتوانید به مرحلهی بعد بروید.
بعد از زدن تیک مربوط به هر دو مورد، گزینهی I Accept را انتخاب کنید
این تصویر نشان میدهد کار ساخت اکانت گوگل آنالیتیکس به پایان رسیده و شما به اکنون میتوانید همانگونه که گوگل توضیح داده است، قطعه کدی که برایتان تولید کرده را در قالب خود جایگذاری نمایید.
دقت کنید اگر از قالبهای آماده استفاده میکنید، معمولاً امروزه برنامهنویسها قسمتی را برای قراردادن کد گوگل آنالیتیکس تعبیه کردهاند. اما اگر به هر دلیلی قالب شما این امکان را نداشت، کافیست به فایل header.php خود مراجعه کرده و قطعه کد خود را قبل از بستهشدن تگ هدر قرار دهید. تگ هدر با
</headr>بسته میشود.
تبریک، هماکنون شما حساب خود را در گوگل آنالیتیکس ساختهاید و آن را به وبسایت خود متصل کردهاید. از این لحظه به بعد میتوانید اطلاعات مربوط به وبسایت خود را آنالیز کرده و در جهت بهبود سایت گامهای بعدی را مطمئنتر بردارید.
منبع: انجیروب